Mölnbo Bio

Semesterstängt - vi ses i höst


PREL PROGRAM - KOMMANDE FILMER  

     

Rocketman
datum söndag, onsdag ej satt kl. 19:00 (Premiär 2019-05-29, ålder ej angivet, speltid ej angivet)

Berättelsen om legendaren Elton Johns liv, från de tidiga åren som underbarn vid Royal Academy of Music genom hans långa och betydande musikaliska samarbete med Bernie Taupin. Storslagen film från regissören Dexter
Fletcher som regisserade stora delar av succéfilmen Bohemian Rhapsody. 
 

Stockholm

datum söndag, onsdag ej satt kl. 19:00 (Premiär 2019-07-05, från 11 år, speltid: 92 min)
Stockholmssyndromet blev ett begrepp efter Norrmalmstorgsdramat 1973. Nu har den dramatiska gisslanhistorien blivit en svart dramakomedi, med Ethan Hawke som den klantige bankrånaren Lars och Noomi Rapace som kassörskan Bianca.Lars plan är att få loss en miljon dollar från Kreditbanken, och dra iväg i en flyktbil av samma märke som Steve McQueen körde i Bullitt. 


438 Dagar
datum söndag, onsdag ej satt kl. 19:00 (Premiär 2019-08-30, ålder ej angivet, speltid ej angivet)

438 dagar är baserad på den sanna berättelsen om journalisten Martin Schibbye och fotografen Johan Persson som, under ett uppdrag i den konfliktdrabbade regionen Ogaden i Etiopien, fängslades och dömdes till 11 års fängelse för terrorism. Regi: Jesper Ganslandt. I rollerna: Gustaf Skarsgård och Matias Varela


Hasse och Tage – en kärlekshistoria
datum söndag, onsdag ej satt kl. 19:00 (Premiär 2019-09-06, ålder ej angivet, speltid ej angivet)

Hasse och Tage var världens bästa vänner i över 30 år. Som komikerduo förenade de högerspöken och anarkister i skratt. Deras filmer, revyer, sånger och böcker påverkade en hel nation och var limmet som höll ihop folkhemmet. När Tage dör i förtid förlorar hans barn en pappa, Hasse en fadersfigur och hela Sverige en landsfader. Och när Palme dör bara månader efter Tage börjar det svenska folkhemmet falla i bitar. För första gången öppnar familjerna Alfredson och Danielsson upp arkiven och ger oss exklusiv åtkomst till sina berättelser, fotografier och inspelningar.


En komikers uppväxt
datum söndag, onsdag ej satt kl. 19:00 (Premiär 2019-10-04, ålder ej angivet, speltid ej angivet)

Jonas Gardell är en av vår tids mest älskade och hyllade författare, dramatiker och artist har själv omvandlat sin roman till det filmmanus som nu kommer ligga till grund för inspelningen som startar i höst. – Jag minns att jag läste boken En komikers uppväxt när vi bodde i Mora och jag gick i högstadiet. Jag läste den i mitt sovrum med snedtak och rött linoleumgolv och fängslades av bokens ärlighet och förmåga att ta känslor på allvar. Det var i samma rum som jag senare bestämde mig för att bli regissör. Det är ett privilegium att få jobba med någon som är så skicklig på sitt hantverk som Jonas är och som vågar ta hand om och förvalta de stora känslorna i livet, säger Filmregissören Rojda Sekersöz utsågs så sent som i januari 2018 till bästa nykomling på Guldbaggegalan för sin hyllade debutfilm Dröm vidare. 


Moa Martinson - Landsmodern - REGIBESÖK

datum söndag, onsdag ej satt kl. ej satt  (Premiär 2019-02-07, från 7 år Speltid: 88 min)

Publiksamtal med Maj Wechselmann.
ABF Södertälje - Nykvarn visar Moa Martinson - Landsmodern i Södertälje kommun, Nykvarns kommun och på Mölnbo Bio under hösten. Vid visningen i Mölnbo gästar Maj Wechselmann Mölnbo Bio för ett samtal med publiken om 
Moa Martinson - Landsmodern filmen som skildrar den fattiga industrislummen i Norrköping kring 1900 som Moa beskriver med så stor humor och sarkasm. Var sjätte barn dog i slummen, epidemier härjade tuberkulos och syfilis - 3000 väverskor arbetade för svältlöner (en film med 500 statister) Moa skildrar svälten på torpet i Sörmland med en alkoholiserad make. Filmen berättar om Svenska Akademiens ekonomiska stöd till ett förfärligt nidporträtt av Moa. Hur var Akademiens kvinnosyn då - 1987? Begreppet Landsmodern myntades av statsminister Tage Erlander.


Snön är alltid vit på Landsort - REGIBESÖK
söndag  27 okt kl. 14:00 (Premiär 2004-07-30, ålder barntillåten, speltid 45 minuter)

Publiksamtal med Pia Johansson. Entré 130 kr. OBS 100% av intäkterna går till de som gjort filmen.
En dokumentärfilm om livskvalité och skärgårdsliv med Roland och Ingrid Sjöblom-Persson på ön Landsort i Stockholms sydligaste skärgård. I filmen följer vi med ett år i deras vardagsliv på ön där kontrasterna är tydliga både i det dagliga livet och i naturen när årstiderna skiftar.


Snön är alltid vit på Landsort - REGIBESÖK
söndag  10 nov. kl. 14:00 (Premiär 2004-07-30, ålder barntillåten, speltid 45 minuter)

Publiksamtal med Pia Johansson. Entré 130 kr. OBS 100% av intäkterna går till de som gjort filmen.
En dokumentärfilm om livskvalité och skärgårdsliv med Roland och Ingrid Sjöblom-Persson på ön Landsort i Stockholms sydligaste skärgård. I filmen följer vi med ett år i deras vardagsliv på ön där kontrasterna är tydliga både i det dagliga livet och i naturen när årstiderna skiftar.