Mölnbo Bio

Kungen av Atlantis pris 90 kr. söndag 24/3 & onsdag 27/3 kl. 19:00

Sedan barndomen har den ansvarsfulle Samuel ensam varit förälder åt sin egen pappa. När Cleo kommer in i hans liv väcks ett hopp om frigörelse och att få leva ett eget liv. Men kärleken och medberoendet till sin excentriske pappa håller honom fast. En dramakomedi baserad på en sann historia. I rollerna: Simon Settergren, Philip Zandén, Happy Jankell

 

SFF Junior visar Skolbio: Rosie och Moussa  Fri entre' måndag 1/4 kl. 09:30.

En film för låg och mellanstadiet. Tal Holländska, eng. undertext. Fri entré men lärare/fritidsledare måste
boka biljett på: https://www.stockholmfilmfestival.se/sv/junior/anmalan-skolklassfritidsgrupp


Stockholms filmfestival Junior bildades år 2000 för att sprida kvalitetsfilm för barn och unga. Under festivalveckan i april visas film från hela världen i biografer runt om i Stockhom för grundskolor, gymnasier och alla mellan 6-19 år.

 

Black Panther - Favorit från Oscarsgalan pris 90 kr. söndag 31/3 & onsdag 3/4 kl. 19:00

Först Ludwig Göransson 3 Grammy och sen en Oscar för musiken till Black Panther. Filmen handlar om riket Wakanda som hotas av kolonialism och ska gå balansgång mellan traditionalism och globalisering. Och så förstås superhjälten Black Panther, kungarikets ledare och beskyddare. Filmen har blivit vida uppmärksammad och var till årets Oscarsgala nominerad i sammanlagt sex kategorier, däribland bästa film. Inför filmen reste Ludwig Göransson till Västafrika och spelade in musik som inspirerade regissören Ryan Cooglers manus.


Fågelfångarens son pris 90 kr. söndag 7/4 & onsdag 10/4 kl. 19:00

Enligt färöisk lag förlorar fårfarmaren och fågelfångaren Esmar sitt arrende inom ett år om han inte har en son. Han och hans fru måste då gå från både hus och mark. Eftersom hustrun hittills bara fött döttrar beslutar de att deras sista hopp och bästa chans är att gemensamt finna en annan man som kan göra henne med barn. Ingen av dem anar följderna.

 

Shazam! - PÅSKLOVSFILM pris 90 kr. söndag 14/4 & onsdag 17/4 kl. 19:00

Fritt inträde för Fredagsgården

Alla har en superhjälte inom sig - ibland krävs det bara lite magi för att locka fram den. Genom att säga "shazam" förvandlas 14-årige fosterhemskillen Billy Batson till den vuxna och rippade superhjälten Shazam. Med sina nyvunna krafter gör Billy precis vad varje tonåring skulle göra - har kul med dem! Kan han flyga? Har han röntgensyn? Kan han skjuta blixtar med händerna? Kan han skippa samhällsprovet? Med ett barns oräddhet ger sig Shazam ut för att testa sina krafter men måste snabbt lära sig hantera...


Drömparken - PÅSKLOVSFILM (Sv. tal) pris 80 kr.  långfredag 19/4 kl 14:00 

Fritt inträde för Fredagsgården

Berättelsen om en magnifik nöjespark och fantasin hos en vild kreativ tjej som heter Juni. En magisk dag, Juni löper genom skogen då hon upptäcker en gammal berg-och dalbana. Hon hittar plötsligtbefinner sig ider och karaktärer släpps till liv men faller i förödelse utan henne. Nu, med hjälp av hennes roliga och älskvärda parktecken, kommer juni att behöva lägga undran i Wonderland innan det förloras för alltid.


Dumbo (live action) - PÅSKLOVSFILM (Sv. tal) 21/4 pris 80 kr.  kl. 14:00

Fritt inträde för Fredagsgården
I Disneys nya spelfilm möter vi Holt Farrier (Colin Farrell) en f.d. cirkusstjärna som, när han återvänder från kriget, upptäcker att hela hans liv vänts upp och ner. Cirkusdirektören Max Medici (Danny DeVito) anställer Holt för att ta hand om en nyfödd elefant, vars överdimensionerade öron gör honom till åtlöje på den inte alltför framgångsrika cirkusen. När Holts barn upptäcker att Dumbo kan flyga får de omedelbart besök av den övertygande entreprenören V.A. Vandervere (Michael Keaton) och trapetskonstnären Collette Marchand (Eva Green) vilka vill göra en stor stjärna av den annorlunda lilla elefanten.


The Favourite - Favorit från Oscarsgalan Endast söndag 21/4 kl 19:00

Olivia Colmans Oscar för huvudrollen i The Favourite är välförtjänt. Handling: Tidigt 1700-tal. England är i krig med Frankrike. Den bräckliga Queen Anne sitter på tronen medan vännen Lady Sarah styr landet samtidigt som hon tampas med Annes sviktande hälsa och kraftiga humörsvängningar. När den nya tjänaren Abigail anländer tar Sarah henne under sina vingar, men då kriget blir tidskrävande för henne kliver Abigail istället in i rollen som drottningens högra hand. Deras spirande vänskap ger henne en chans att återvända till sina aristokratiska rötter där hon inte kommer låta någon kvinna, man, politiker eller kanin stå i vägen.


Roma - Favorit från Oscarsgalan Endast söndag 28/4 kl 19:00

Alfonso Cuaróns mexikanska drama Roma fick efter bara några få pliktskyldiga visningar på biograf premiär hos Netflix och vi på Mölnbo Bio undrade varför vi skulle visa en film som gått på TV? Men bara det att en Netflix-film vann tre Oscar, varav ett för fotot, visar att framtiden redan är här. Roma har bara genom sina många nomineringar redan fått branschen att tänka i nya banor

 

ANIARA - REGIBESÖK (lör. 4/5 sluten visning) 
Söndag 5/5 kl. 14:00.  Öppen visning, 80 kr.  Pris 
pensionär och student 40 kr. Kaffe ingår i biljettpriset.  

Regissörerna bakom filmatiseringen av Harry Martinsons Aniara, Pella Kågerman och Hugo Lilja, närvarar vid visningen av sin film den 4/5 och 5/5


6/5 semesterstängt - vi ses i höst