Ordinarie Bio söndag, onsdag tar paus 15/4 - 17/9 

EVENT OCH SPECIALVISNINGAR

MÖLNBODAGEN 2/9 14:00

Knattebio på Mölnbodagen - För små filmälskare - Fri entré - ta med eget godis

På Mölnbodagen buder vi på Knattebio för barn som precis börjat uppleva bioupplevelsens magi. Här kan filmälskare från 2 år och uppåt se nya filmfavoriter – med välkända karaktärer från våra mest älskade barnböcker. Knattefilm har lite kortare längd än vanliga barnfilmer och passar därför bra för den lilla filmälskaren.

FILM OCH PUBLIKSAMTAL MED
OLEG CHORNY FRÅN UKRAINA

PREL söndag 24 september - mer info kommer

Stödföreställning för Ukraina Publiksamtal och filmer av Oleg Chorny som visar vardagslivet i Ukraina under krigets villkor. Serien Art in the Land of War visar konstnärer i arbete, och serien Kids of Bomb Shelters fokuserar på barnens och föräldrarnas situation.


Ett lokalt, varierat program med Olegs filmer som bas och mycket mycket mer därtill. Dagen genomförs av "spindeln i nätet" projektledaren och konstnären Helena Hildur W. från Mölnbo, Mölnbos Biograf, den lokala Svensk-Ukrainska Communityn och ideella stödorganisationer i Mölnbo-Gnesta-Järna. Allt överskott går oavkortat till Ukraina.


Oleg Chorny född 1963. utexaminerad från filmregissörsavdelningen vid Ukrainska statens institut för teater och film 1985. Arbetat vid Olexander Dovzhenko State Film Studio i Kiev, olika statliga och icke-statliga film- och videostudior.och har spelat in ett antal långfilmer, dokumentärer, ekologiska filmer och promofilmer och musikvideoklipp. Han är medlem i Ukrainian Filmmakers Union. Hans filmer är välkända och efterfrågade i programmen på de ukrainska och internationella filmfestivalerna: