Mölnbo Bio


ENDAST DIREKTKÖP I KASSAN 60 MIN INNAN FILMEN BÖRJAR

Hitta till Mölnbo Bio: Karta från SödertäljeKaffeikon = Nedsattpris för äldre, gratis kaffe +
fri entré för ledsagare till äldre som har svårt att komma till bion.


KOMMANDE FILMER 

RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR AV FILMER OCH DAGAR

REGIBESÖK 26/1 SARA MED ALLT SITT VÄSEN

söndag 26/1 onsdag 29/1  kl. 19:00 Speltid 75 min. Pris 90 kr. pensionär 80 kr.  Kaffe ingår i priset.

Fri entré för ledsagare till äldre som har svårt att ta sig till bion.

Möt Gunilla Bresky 26 januari, OBS onsdag 29/1 enbart film. Gunilla har skickligt skapat ett porträtt Sara Lidman. Hon använder sig av Sara Lidmans styrka, språket, för att forma sin bild av henne. Då (1956) var Sara en ung författare, som skrev fram tillhörighet i klass och språk på ett nytt sätt, och gjorde Västerbotten till en plats i litteraturen. Men vem var Sara Lidman, bakom de politiska sanningarna och recensenternas lovord? Vi är många som minns henne, som läst henne och lyssnat på henne. Hon satte ord på vår vrede över kriget i Vietnam. Hon gjorde gruvarbetarnas villkor tydliga. Hon tog upp kampen med skogsbolagen mot gifter i skogen och kalhyggen. Romansviten om Jernbanan som drogs genom landet är både hennes egen historia och hela Norrlands. Västerbotten och Vietnam. Skogen och Kärleken. En film om flickan från Västerbotten som blev författare.
 
VISNINGEN STÖDS AV FOLKETS HUS OCH PARKER, SÖDERTÄLJE KOMMUN OCH ABF SÖDERTÄLJE-NYKVARN


PARASIT Guldbaggevinnare för bästa utländska film
söndag 2/2 onsdag 5/2 kl 19:00 Speltid 132 min. Åldersgräns 15 år, pris 90 kr.
Arbetslösa, men streetsmarta, Ki-teak och hans familj intresserar sig för den rika och glamorösa familjen Park. Så när sonen, Ki-Woo, erbjuds jobbet som privatlärare till familjen Parks dotter så tvekar han inte en sekund. En efter en nästlar de sig in i Parks hem. Men lögnerna blir allt fler och det dröjer inte länge innan situationen är utom kontroll


MATINÈ: LASSEMAJAS DETEKTIVBYRÅ - Tågrånarens hemlighet
söndag 9/2 kl 14:00 Speltid/ålder ej angiven, pris 80 kr.

Clara dotter till den livstidsdömde tågrånaren Ferdinand Fransson vill ha hjälp att bevisa att hennes pappa är oskyldig. Lasse och Maja som precis fått sin detektivbyrå nedlagd av Kristinelunds fördomsfulle polischef ser sin chans. De ska bevisa att barn inte alls är lättlurade och korkade. Att barn visst kan vara detektiver och lösa mysterier och brott.


LES MISERABLES söndag 9/2 onsdag 12/2 kl. 19:00  Speltid 102 min. Åldersgräns 15 år, pris 90 kr

Stéphane är en polis från Cherbourg som ansluter till polisstyrkan i en förort till Paris. Hans nya kollegor använder alla metoder för att upprätthålla ordningen i området. När gruppen under ett ingripande blir filmade av en drönare riskerar de komma i konflikt med konsekvenser för hela Frankrike. Les Misérables är Frankrikes Oscarsbidrag 2020.


Oscarsgalan i TV4
9 februari resultatet avslöjas, vad har vi missat?

 

EMMA söndag 16/2 onsdag 19/2 kl. 19:00  Speltid 102 min. Åldersgräns 15 år, pris 90 kr
Jane Austens älskade komedi om att hitta sin jämlike och att förtjäna ett lyckligt slut återskapas i denna nya, läckra filmatisering av EMMA. Emma Woodhouse är en snygg, smart och rik - men rastlös - alfakvinna som saknar rivaler i sin hemstad där det inte händer så mycket. I denna sprakande satir om sociala klasser och det jobbiga med att växa upp, måste Emma navigera mellan missmatchade dejter och romantiska felsteg för att hitta kärleken?


GIVE ME LIBERTY söndag 23/2 onsdag 26/2 kl. 19: 00. längd 119 min. Åldersgräns 15 år, pris 90 kr.
Vic är kör färdtjänst i Milwaukie. Mellan körningarna hindrar han sin farbror från att sätta eld på köket, flytta en soffa och släpa upp en madrass, förhindrar en diabetiker från att hamna i koma och kör alla sina ryska släktingar och grannar till en begravning. Medan chefen skriker att han missköter jobbet skriker alla andra efter hjälp. Alla räknar med Vic som inte kan säga nej

DAGBIO FRIDA KAHLO. VIVA LA VIDA

onsdag 26/2 kl 14:00.  Speltid 90 min. Pris 80 kr.  Kaffe ingår i priset.
Fri entré för ledsagare till äldre som har svårt att ta sig till bion.

En ny dokumentär som belyser den världsberömda mexikanska konstnärinnan – som revolutionär, feministisk pionjär och som människa, plågad av en sargad kropp och ett turbulent kärleksförhållande. Med Asia Argento som berättare kommer konstnärens båda ansikten fram, genom hennes egna ord i brev, dagböcker och privata bekännelser. En resa djupt in i Mexicos hjärta.

VISNINGEN STÖDS AV SÖDERTÄLJE KOMMUN OCH ABF SÖDERTÄLJE-NYKVARN

SPORTLOVSBIO SONIC THE HEDGEHOG fredag 28/2  kl. 14:00 och 16:00 Sv. tal. Läng 90 min. fr 7 år.

SONIC THE HEDGEHOG är en live-action äventyrskomedi baserad på de klassiska och älskade videospelen som fokuserar på den berömda, kaxiga ljusblå igelkotten. Filmen följer Sonics äventyr när han försöker hantera det märkliga livet på jorden tillsammans med sin nyfunna, mänskliga bästa vän Tom Wachowski. Sonic och Tom samarbetar för att försöka stoppa den skurkaktiga Dr Robotnik från att fånga Sonic och använda sina enorma krafter för att ta över världen.

MIN PAPPA MARIANNE  söndag 1/3 onsdag 4/3 kl. 19:00, pris 90 kr.  

Efter att ha brutit upp med pojkvännen återvänder Hanna, 28, till Alingsås för ett vikariat på lokalnyheterna. När hennes älskade pappa, prästen med det stora skägget, avslöjar att han egentligen vill vara Marianne vänds Hannas värld upp och ner. Men för pappa Marianne finns ingen återvändo, hon måste äntligen få vara den hon är. Det blir en omtumlande resa för Hanna som inte kände vare sig själv eller sin pappa så väl som hon trodde. En varm feelgood-berättelse om modet att vara sig själv och lyckan över att bli älskad för den man är.

I rollerna: Rolf Lassgård, Hedda Stiernstedt, Lena Endre, Klas Wiljergård, Nour El Refai, Vilhelm Blomgren


CATWALK söndag 8/3 onsdag 11/3 kl. 19:00 

CATWALK är en varm feelgoodfilm som börjar med att Glada Hudik-teaterns grundare Pär Johansson får ett brev av Emma Örtlund där hon ber honom om hjälp att uppfylla sitt livs dröm om att bli fotomodell. Pär berörs av hennes önskan av att få ta plats i modevärlden och antar utmaningen. Tillsammans med skådespelare från Glada Hudik-teatern börjar de en spännande och omtumlande resa för att förverkliga hennes önskan om att stå i rampljuset.

DAGBIO BORTOM DET SYNLIGA FILMEN OM HILMA AF KLINT

onsdag 11/3 kl 14:00.  Speltid 93 min. Pris 80 kr.  Kaffe ingår i priset.
Fri entré för ledsagare till äldre som har svårt att ta sig till bion. 

Det abstrakta måleriet som revolutionerade konstvärlden i början av 1900-talet har tillskrivits Kandinsky, Malevich och Mondrian. Idag vet vi bättre. Det var en svensk konstnär som var först och hon var kvinna.

Redan 1906 målade Hilma af Klint storslagna abstrakta verk, långt före det ryska och franska avantgardet. Flera av deras verk har stora likheter med de tavlor som af Klint målade flera år tidigare. Skulle Kandinsky kunna ha sett af Klints målningar och tagit intryck? Tanken är svindlande.

Af Klints målningar återfanns i ett vindsförråd på Strandvägen i Stockholm i slutet av 1960-talet, bara för att ignoreras av de stora institutionerna för modern konst. Idag är tonen en annan. Moderna Museet, Lousiana och Guggenheim i New York har alla haft hyllade af Klint-utställningar.

Utöver att ge Hilma af Klint en rättmätig plats i konsthistorien lyckas den tyska regissören Halina Dyrschka i denna dokumentär kongenialt förmedla den tidlösa, andliga och storslagna känsla som finns i Hilma af Klints verk.


VISNINGEN STÖDS AV SÖDERTÄLJE KOMMUN OCH ABF SÖDERTÄLJE-NYKVARN

CHARTER söndag 15/3 onsdag 18/3 kl. 19:00 

Alice inser att hon kommer att förlora sin pågående vårdnadstvist. Hon beslutar sig för att föra bort sina två barn och ta med dem på en charterresa, som ett sista försök att vinna tillbaka dem. Medverkande: Sverrir Gudnason, Eva Melander, och Ane Dahl Torp mfl. Regi - Amanda Kernell Genre - Drama


SPRING, UJE SPRING söndag 22/3 onsdag 25/3 kl. 19:00 

Uje Brandelius självbiografiska berättelse vävs ihop med popmusik om livet och vardagen. Det är när livet tar vändningar du inte kunde fantisera om som frågan ställs på sin spets: vad är det som är värt nåt? Uje Brandelius och hans familj spelar sig själva i en film som utspelar sig under ett par sommarveckor i stockholmsförorten Bredäng. I rollerna: Uje Brandelius Regi - Henrik Schyffert Genre - Komedi


ANIARA Guldbaggevinnare för bästa kvinnliga skådespelare, bästa regi, bästa kvinnliga biroll, bästa visuella effekter.

söndag 29/3 onsdag 1/4 kl. 19:00 Längd 1 tim 46 min, Från 15 år

Filmen vann  guldbaggar i alla kategorier där den var nominerad! När Harry Martinsons diktverk blev film är det med klimatkrisen 2020 som ackompanjemang. Passagerarna på rymdskeppet Aniara är på väg från den förstörda jorden till ett torftigt liv på Mars, när en krock med rymdskrot slungar farkosten ur kurs, rakt ut i den okända rymden. Filmen väcker många existentiella frågor kring vad det är att vara människa, kring vår relation till naturen och planeten, till makt och religion, grupp och individ. Kanske kan den till och med tända en gnista till miljöengagemang och en lust att arbeta för en bättre framtid.


AND THEN WE DANCE Guldbaggevinnare, bästa film, bästa manus, bästa manliga huvudroll och bästa foto.
söndag 5/4 onsdag 8/4 kl. 19:00, längd 105 min. Från 7 år. 90 kr. 

Merab dansar sedan barnsben i det georgiska nationalkompaniet med sin partner Mary och drömmer om en plats i huvudkompaniet. Hans tillvaro vänds upp och ner när den karismatiske Irakli en dag ansluter till kompaniet och blir hans största rival, men även hans största åtrå. Nu står Merab inför valet om han ska följa sitt hjärta och bryta sig loss från den konservativa miljö han befinner sig i och därmed riskera att förlora allt han har kämpat för.


PREMIÄR + PÅSKLOVSBIO Trolls 2: Världsturnén  fredag 10/4 kl,  17:00, längd 1 tim 34 min.
Poppy och Kvist ger sig ut på ett äventyr som kommer att föra dem långt bortom den verklighet de förut känt till. Under resans gång kommer de att upptäcka att de tillhör bara ett av de sex olika sorters trollfolk som bor utspridda över sex olika länder och som är hängivna sex olika sorters musik: Funk, Country, Techno, Klassiskt, Pop och Rock. Deras värld kommer att bli väldigt mycket större, och väldigt mycket högljuddare, än förut. En medlem av hårdrockens kungafamilj, drottning Barb, vill, med hjälp av sin far kung Thrash, förgöra alla andra sorters musik så att hårdrocken ensam kan regera. Världens öde står på spel och Poppy, Kvist, Biggie, Chenille, Satin, Cooper och Guy Diamond ger sig iväg så att de tillsammans kan hindra Barb från att ta över hela scenen.

 


PÅSKLOVSBIO Trolls 2: Världsturnén  söndag 12/4 kl,  14:00


FILM EJ SATT söndag 12/4 onsdag 15/4 kl. 19:00 

DAGBIO BORTOM DET SYNLIGA FILMEN OM HILMA AF KLINT

söndag 12/4   kl 14:00.  Speltid 93 min. Pris 80 kr.  Kaffe ingår i priset.
Fri entré för ledsagare till äldre som har svårt att ta sig till bion. 

Det abstrakta måleriet som revolutionerade konstvärlden i början av 1900-talet har tillskrivits Kandinsky, Malevich och Mondrian. Idag vet vi bättre. Det var en svensk konstnär som var först och hon var kvinna.

Redan 1906 målade Hilma af Klint storslagna abstrakta verk, långt före det ryska och franska avantgardet. Flera av deras verk har stora likheter med de tavlor som af Klint målade flera år tidigare. Skulle Kandinsky kunna ha sett af Klints målningar och tagit intryck? Tanken är svindlande.

Af Klints målningar återfanns i ett vindsförråd på Strandvägen i Stockholm i slutet av 1960-talet, bara för att ignoreras av de stora institutionerna för modern konst. Idag är tonen en annan. Moderna Museet, Lousiana och Guggenheim i New York har alla haft hyllade af Klint-utställningar.

Utöver att ge Hilma af Klint en rättmätig plats i konsthistorien lyckas den tyska regissören Halina Dyrschka i denna dokumentär kongenialt förmedla den tidlösa, andliga och storslagna känsla som finns i Hilma af Klints verk.


VISNINGEN STÖDS AV SÖDERTÄLJE KOMMUN OCH ABF SÖDERTÄLJE-NYKVARN

SÄSONGSAVSLUTNING FILM EJ SATT söndag 19/4 onsdag 22/4 kl. 19:00 


UPPEHÅLL FRÅN VECKA 18 TILL VECKA 37 VI SYNS I SEPTEMER
Om vi har tur och planerna håller plockar vi nu ner den gamla filmduken och påbörjar renoveringen av bion.
Trevlig sommar önskar vi på Mölnbo Bio