Mölnbo Bio


Endast direktköp

Hitta till Mölnbo Bio: Karta från SödertäljeKaffeikon = Nedsattpris för äldre, gratis kaffe + fri entré för ledsagare.


KOMMANDE FILMER 

RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR

  JOKER
  söndag 8/12, onsdag 11/12 kl. 19:00. Pris 90 kr.

  Regissören Todd Philips fristående ursprungshistoria JOKER utforskar Arthur Flecks värld, som han ser den. Gestaltad av Joaquin Phoenix är Arthur en man som möts av grymhet och förakt av samhället. Dagtid arbetar han som clown och på kvällarna försöker han slå igenom som stand-up komiker? men det känns som att skratten alltid är på hans bekostnad. Han är helt ur synk med verkligheten och hans okontrollerbara och opassande skratt, som bara ökar när han försöker behärska det leder till mer hån och även våld.


  DAGBIO: BORTOM DET SYNLIGA - FILMEN OM HILMA AF KLINT


  onsdag 11/12 kl. 14:00  Speltid 93 min. pris 80 kr. kaffe ingår i biljettpriset.
  Fri entré för ledsagare till äldre eller ledsagare till besökare med funktionsvariation.

  Det abstrakta måleriet som revolutionerade konstvärlden i början av 1900-talet har tillskrivits Kandinsky, Malevich och Mondrian. Idag vet vi bättre. Det var en svensk konstnär som var först och hon var kvinna. Redan 1906 målade Hilma af Klint storslagna abstrakta verk, långt före det ryska och franska avantgardet. Flera av deras verk har stora likheter med de tavlor som af Klint målade flera år tidigare. Skulle Kandinsky kunna ha sett af Klints målningar och tagit intryck? Tanken är svindlande. Af Klints målningar återfanns i ett vindsförråd på Strandvägen i Stockholm i slutet av 1960-talet, bara för att ignoreras av de stora institutionerna för modern konst. Idag är tonen en annan. Moderna Museet, Lousiana och Guggenheim i New York har alla haft hyllade af Klint-utställningar. Utöver att ge Hilma af Klint en rättmätig plats i konsthistorien lyckas den tyska regissören Halina Dyrschka i denna dokumentär kongenialt förmedla den tidlösa, andliga och storslagna känsla som finns i Hilma af Klints verk. VISNINGEN STÖDS AV SÖDERTÄLJE KOMMUN OCH ABF SÖDERTÄLJE-NYKVARN
   

  PORTRÄTT AV EN KVINNA I BRAND

  söndag 15/12, onsdag 18/12 kl. 19:00, Åldersgräns ej angivet. Speltid 119 min. Pris 90 kr.

  Bretagne, Frankrike, 1760. Konstnären Marianne har fått i uppdrag att göra ett porträtt av Héloïse, en ung kvinna som just lämnat klostret. Héloïse ska giftas bort och den presumtiva brudgummen vill se hur hon ser ut. Men hon vill inte gifta sig och Marianne måste måla henne i smyg. Hon iakttar Héloïse om dagen och målar henne i hemlighet på natten. Mellan de två kvinnorna växer en intimitet och attraktion fram. De delar Héloïses första och sista ögonblick av frihet, allt medan Marianne målar det porträtt som ska avsluta allt.


  FILMFESTIVAL: KORTFILMSDAGEN 
  Fri entre och förtäring lördag 21/12 från kl 10:00 till  14:40
  Årets kortaste dag, då vi frossar i kortfilm på Mölnbo Bio. 2019 är vårt tema Knattefilm. Mellan blocken bjuder vi barnen på frukt och saft. Vuxna på fika och glögg – alla får pepparkakor.
  VISNINGEN STÖDS AV:Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio och ABF Södertälje-Nykvarn

    
  kl. 10:00 "PRICK OCH FLÄCK PÅ FLÄCKEN"

  Regi: Lotta och Uzi Geffenblad År: 2013 Längd: 45 min

  I charmörerna Prick och Fläcks värld är allt prickigt och fläckigt. Inte nog med att en av dem är täckt med fläckar och den andra är täckt med prickar, dessutom finns det ju prickar och fläckar överallt! Nu får vi följa med när Prick och Fläck bakar, de står bokstavligen på öronen, får vattkoppor, nya konstiga kliande prickar mitt i det prickiga och fläckiga. Och sist men inte minst ordnar de nyårsdisko.
   
  kl. 11:00 "VEM ÄR VAR?"

  Regi: Jessica Laurén År: 2011 Längd: 30 min

  En uppföljare till omåttligt uppskattade Vem. Vem är var? baserar sig på ytterligare åtta böcker av Stina Wirsén. Vi får följa nallen när hon letar efter sina kompisar och ringer på hos alla. Tänk hur olika det kan vara hemma hos folk… Vi får också vara med om en dramatisk taxifärd till sjukhuset. Vi får se hur himla superbra katten är på kullerbytta och hur väldigt arg nallen kan bli när det inte blir som hon vill. Ibland blir det bråk, fast det går alltid bra till slut i filmerna om nallen, fågeln, katten, nallegrisen och kaninen.


  Kl 11:40 - 13:00 LUNCHPAUS

   
  kl 13:00 "3 FILMER OM ALFONS ÅBERG"

  Regi: Liller Möller År: 2015 Längd: 40 min. Tre Knattefilmer om Alfons Åberg. Två av dem baserade på böcker – Hur långt når Alfons och Alfons och soldatpappan – och den tredje på ett originalmanus, Alfons leker Einstein.
   

  1 HUR LÅNGT NÅR ALFONS
  Alfons är nu en skolpojke och funderar på det mesta. Var börjar och slutar allt? Hur mycket av Alfons är egentligen verkligen Alfons? Om man spottar på gatan, är det en bit av en själv som ligger där i spottet?

  2 ALFONS OCH SOLDATPAPPAN
  Alfons har en ny kompis, Hamdi och de leker ofta krigslekar. Hamdis pappa har varit med i kriget, ett riktigt krig. Alfons och Hamdi vill gärna att pappan ska berätta om kriget. Men den här soldatpappan vill inte så gärna berätta…

  3 ALFONS LEKER EINSTEIN
  Alfons funderar över uppfinningar och uppfinnare. Tillsammans med Hamidi och Milla gör han en uppfinningsbok och testar en del av dem i praktiken.

                       
  Kl 13:55 "ETT… TU… TRE"

  Tre knattefilmklassiker för de yngsta. Längd 45 min.


  1 FÖRST VAR DET MÖRKT

  Regi: Gun Jacobson efter Anna Höglunds bok.

  Gubben dyker upp när välden är alldeles ny. Först är han ensam men snart får han en kompis i ängeln Eriksson.

  2 JIMS VINTER

  Regi: Gun Jacobson efter en bok av Anna-Clara Tidholm och Thomas Tidholm.

  Det knarrar i snön. Det är gräshoppan Jim som har vaknat. Mitt i vintern! Vad är allt det där vita? Snö! Jim undrar vad det ska vara bra för.

  3 BOLLONGEXPEDITIONEN

  Regi: Anna Bengtsson efter hennes bok med samma namn.

  Berättelsen om hur ingenjör Iver-Larsen och två andra myror genomför den allra första bollongfärden.

             

  DAGBIO Bortom det synliga - Filmen om Hilma AF Klint

  söndag 22/12 kl 14:00  Speltid 93 min. pris 80 kr. kaffe ingår i biljettpriset.
  Fri entré för ledsagare till äldre eller ledsagare till besökare med funktionsvariation. 

  Det abstrakta måleriet som revolutionerade konstvärlden i början av 1900-talet har tillskrivits Kandinsky, Malevich och Mondrian. Idag vet vi bättre. Det var en svensk konstnär som var först och hon var kvinna. Redan 1906 målade Hilma af Klint storslagna abstrakta verk, långt före det ryska och franska avantgardet...
  VISNINGEN STÖDS AV SÖDERTÄLJE KOMMUN OCH ABF SÖDERTÄLJE-NYKVARN
   


  SORRY WE MISSED YOU 

  söndag 22/12 kl 19:00 Speltid 132 min. Åldersgräns 15 år, pris 90 kr.

  Ken Loach är tillbaka med ännu en gripande, stark film om vanliga människors kamp för en dräglig tillvaro.

  Ända sedan Ricky och Abby gifte sig och bildade familj har de velat ge sina älskade barn en trygg uppväxt, helst i eget hus. Nu har dottern Liz hunnit bli elva, sonen Seb är sexton och husdrömmen känns mer avlägsen än någonsin. I sitt stressiga vårdjobb kämpar Abby varje dag mot klockan för att hinna ge sina patienter en känsla av människovärde. För att slippa fler underbetalda ströjobb skaffar Ricky en skåpbil, i förhoppningen att budkörningar ska ge bättre inkomst. Men snart förstår han att uppdragsgivarens snåriga regelverk är uttänkt för att förarna ska utnyttjas och skuldsättas.... 

   

  PREMIÄR: FROST 2

  onsdag 25/12 kl. 14:00 Barntillåten pris 80 kr.

  Äntligen får vi möta Elsa och Anna igen. Den här gången ger de sig iväg från Arendal på en äventyrlig resa för att ta reda på mer om sitt förflutna, som visar sig vara fyllt av mysterier.

   

  PREMIÄR: EN DEL AV MITT HJÄRTA

  onsdag 25/12 söndag 29/12 kl. 19:00 längd 108 min.  pris 90 kr.

  Malin Åkerman spelar huvudrollen som Isabella i Edward af Silléns nya romantiska musikalkomedi En del av mitt hjärta, som är baserad på Tomas Ledins musik och texter.”En del av mitt hjärta”, förväntas bli julens stora publiksuccé. – Det var lite läskigt att tacka ja. Jag har pratat med Björn (Ulvaeus) för att få råd. Och efter att ha sett filmen är jag nöjd, säger Tomas Ledin. 

   

  GUD FINNS, HENNES NAMN ÄR PETRUNYA

  söndag 5/1, onsdag 8/1 kl. 19:00  från 11 år, 100 min. 90 kr.
  Varje januari i den lilla staden Stip i Makedonien kastar prästen ett stort träkors i floden. Alla män kastar sig efter korset och den som lyckas fånga det garanteras lycka och välgång. Just detta år får Petrunya ett ryck och dyker ner i vattnet och lyckas ta korset före alla andra. Det är första gången en kvinna tar korset och reaktionerna är våldsamma.


  JOJO RABBIT

  söndag 12/1 onsdag 15/1 kl. 19:00 längd 108 min. Från 15 år, pris 90 kr.
  Regissören och manusförfattaren Taika Waititi (THOR: RAGNARÖK, HUNT FOR THE WILDERPEOPLE) tar med sig sin karaktäristiska humor i senaste filmen JOJO RABBIT, en andra världskriget-satir om en ensam tysk pojke vars världsbild vänds upp och ned när han upptäcker att hans mamma gömmer en ung judisk flicka på vinden. Med hjälp av sin idiotiska låtsasvän Adolf Hitler måste han nu konfrontera sina nazistiska fördomar.


  MATINÈ: PELLE SVANSLÖS

  söndag 19/1 kl. 14:00 längd 75 min. Barntillåten, pris 80 kr.

  Kattungen Pelle Svanslös lever ett härligt liv på landet tillsammans med Birgitta, flickan som älskar honom mest av allt i hela världen. Vid ett ruskigt oväder ramlar Pelle ned i en å som för honom ensam hela vägen till den främmande stora staden Uppsala. Där träffar han många nya vänner, men staden är också full av inte alls så trevliga typer. Hur ska Pelle fortsätta våga tro på att man ska vara snäll mot alla? Räcker hans mod till för att bli en hjälte? Och kommer han någonsin att komma hem till Birgitta igen? Pelle Svanslös, ett spännande äventyr om vänskap.


  CATS
  söndag 19/1 onsdag 22/1. kl 19:00 Speltid/ålder ej angiven pris 90 kr.

  Den Oscar®belönade regissören Tom Hooper (The King's Speech, Les Misérables), tar Andrew Lloyd Webbers rekordbrytande musikal "Cats" till vita duken i en banbrytande filmatisering med ikonisk musik, fantastiska skådespeare, dansare i världsklass, spektakulära miljöer, otrolig ny teknologi och alla tänkbara dansstilar.

  REGIBESÖK 26/1 SARA MED ALLT SITT VÄSEN

  söndag 26/1 onsdag 29/1  kl. 19:00 Speltid 75 min. Pris 90 kr. pensionär 80 kr.  Kaffe ingår i priset.

  Fri entré för ledsagare till äldre eller ledsagare till besökare med funktionsvariation. 

  Möt Gunilla Bresky 26 januari, OBS onsdag 29/1 enbart film. Gunilla har skickligt skapat ett porträtt Sara Lidman. Hon använder sig av Sara Lidmans styrka, språket, för att forma sin bild av henne. Då (1956) var Sara en ung författare, som skrev fram tillhörighet i klass och språk på ett nytt sätt, och gjorde Västerbotten till en plats i litteraturen. Men vem var Sara Lidman, bakom de politiska sanningarna och recensenternas lovord? Vi är många som minns henne, som läst henne och lyssnat på henne. Hon satte ord på vår vrede över kriget i Vietnam. Hon gjorde gruvarbetarnas villkor tydliga. Hon tog upp kampen med skogsbolagen mot gifter i skogen och kalhyggen. Romansviten om Jernbanan som drogs genom landet är både hennes egen historia och hela Norrlands. Västerbotten och Vietnam. Skogen och Kärleken. En film om flickan från Västerbotten som blev författare. 
  VISNINGEN STÖDS AV FOLKETS HUS OCH PARKER, SÖDERTÄLJE KOMMUN OCH ABF SÖDERTÄLJE-NYKVARN


  PARASIT söndag 2/2 onsdag 5/2 kl 19:00 Speltid 132 min. Åldersgräns 15 år, pris 90 kr.
  Arbetslösa, men streetsmarta, Ki-teak och hans familj intresserar sig för den rika och glamorösa familjen Park. Så när sonen, Ki-Woo, erbjuds jobbet som privatlärare till familjen Parks dotter så tvekar han inte en sekund. En efter en nästlar de sig in i Parks hem. Men lögnerna blir allt fler och det dröjer inte länge innan situationen är utom kontroll


  MATINÈ: LASSEMAJAS DETEKTIVBYRÅ - Tågrånarens hemlighet
  söndag 9/2 kl 14:00 Speltid/ålder ej angiven, pris 80 kr.

  Clara dotter till den livstidsdömde tågrånaren Ferdinand Fransson vill ha hjälp att bevisa att hennes pappa är oskyldig. Lasse och Maja som precis fått sin detektivbyrå nedlagd av Kristinelunds fördomsfulle polischef ser sin chans. De ska bevisa att barn inte alls är lättlurade och korkade. Att barn visst kan vara detektiver och lösa mysterier och brott.


  LES MISERABLES söndag 9/2 onsdag 12/2 kl. 19:00  Speltid 102 min. Åldersgräns 15 år, pris 90 kr

  Stéphane är en polis från Cherbourg som ansluter till polisstyrkan i en förort till Paris. Hans nya kollegor använder alla metoder för att upprätthålla ordningen i området. När gruppen under ett ingripande blir filmade av en drönare riskerar de komma i konflikt med konsekvenser för hela Frankrike. Les Misérables är Frankrikes Oscarsbidrag 2020.


  EMMA söndag 16/2 onsdag 19/2 kl. 19:00  Speltid 102 min. Åldersgräns 15 år, pris 90 kr
  Jane Austens älskade komedi om att hitta sin jämlike och att förtjäna ett lyckligt slut återskapas i denna nya, läckra filmatisering av EMMA. Emma Woodhouse är en snygg, smart och rik - men rastlös - alfakvinna som saknar rivaler i sin hemstad där det inte händer så mycket. I denna sprakande satir om sociala klasser och det jobbiga med att växa upp, måste Emma navigera mellan missmatchade dejter och romantiska felsteg för att hitta kärleken?


  GIVE ME LIBERTY söndag 23/2 onsdag 26/2 kl. 19: 00. längd 119 min. Åldersgräns 15 år, pris 90 kr.
  Vic är kör färdtjänst i Milwaukie. Mellan körningarna hindrar han sin farbror från att sätta eld på köket, flytta en soffa och släpa upp en madrass, förhindrar en diabetiker från att hamna i koma och kör alla sina ryska släktingar och grannar till en begravning. Medan chefen skriker att han missköter jobbet skriker alla andra efter hjälp. Alla räknar med Vic som inte kan säga nej  DAGBIO FRIDA KAHLO. VIVA LA VIDA

  onsdag 26/2 kl 14:00.  Speltid 90 min. Pris 80 kr.  Kaffe ingår i priset.
  Fri entré för ledsagare till äldre eller ledsagare till besökare med funktionsvariation. 

  En ny dokumentär som belyser den världsberömda mexikanska konstnärinnan – som revolutionär, feministisk pionjär och som människa, plågad av en sargad kropp och ett turbulent kärleksförhållande. Med Asia Argento som berättare kommer konstnärens båda ansikten fram, genom hennes egna ord i brev, dagböcker och privata bekännelser. En resa djupt in i Mexicos hjärta. VISNINGEN STÖDS AV SÖDERTÄLJE KOMMUN OCH ABF SÖDERTÄLJE-NYKVARN