Vi följer noga regeringen och folkhälsomyndighetens arbete och är positiva till Covidpass. Men vi omfattas av kravet för våra 80 platser och och f.n. kräver vi inte vaccinationsbevis.
Vi har mellan 10 - 25 besökare per film, aldrig fler. Vår publik är påtagligt försiktig och osäkerheten ifall fullvaccinerade är skyddade från omikron minskar sannolikt antal biobesök ytterligare. I vår foajé, WC och vid kassan finns handsprit, vi städar noga och decinficerar kassan och WC. Vi har barriärer, avståndsmarkering i golvet, plexiglas i kassan. Tar inte emot kontanter och har teknik för kontroll av feber.
Vi bokar nu filmer med kort framförhållning och är beredda att stänga när smittspridningen ökar.

PLEASURE:  söndag 5 dec och onsdag 8 dec kl 19:00

Ninja Thybergs filmer handlar om kropp och makt, kön och sexualitet. Om omvända könsroller, femininitet och maktrelationer i porrfilmsvärlden. Det senare upptar hela Ninjas långfiulmsdebut Pleasure. Ninja Thyberg skildrar en ung kvinna som åker till Los Angeles med siktet på att bli porrstjärna. Filmen valdes ut till Cannes filmfestival Official Selection 2020, och blev av festivalchefen Thierry Frémaux beskriven som “väldigt samtida, kraftfull och oroande”.  – "Jag tror att den stora anledningen till att jag gör en film om porr handlar om tillfället när jag blev feminist. Jag var 15 år och Alexa Wolfs dokumentärfilm Shocking truth hade kommit, samtidigt hade jag min första pojkvän som introducerade mig för porr, säger Ninja Thyberg.

TITANE söndag 12 dec och onsdag 15 dec kl 19:00

Ninja hade en luddig bild av vad porr var; vaselin på linsen, vackra kvinnor i sexiga spetsunderkläder, en kvinna som var satt på piedestal för att män tyckte att hon var vacker. Men det här var något annat. Det var rått och brutalt och kvinnorna porträtterades som trasiga och smutsiga. Debatten om pornografi har förts utifrån en återgång till en ganska förstelnad motståndsposition. Thybergs ”Pleasure”kanske att tas emot utifrån en mer öppen attityd och få slippa bli slagträ utan bedömas som den ganska komplexa konstnärliga behandling av fenomenet som filmen är.

KORTFILMSDAGEN 21 dec.
kl 13-15:00 fri entré, fika & frukt

FILMPAKET 1: 21/12 kl. 13:00
KNATTEFILM: ALFONS ÅBERG FOREVER

Regi: Liller Möller År: 2015 Längd: 40 min

Tre Knattefilmer om Alfons Åberg. Två av dem baserade på böcker – Hur långt når Alfons och Alfons och soldatpappan – och den tredje på ett originalmanus, Alfons leker Einstein.

Hur långt når Alfons
Alfons är nu en skolpojke och funderar på det mesta. Var börjar och slutar allt? Hur mycket av Alfons är egentligen verkligen Alfons? Om man spottar på gatan, är det en bit av en själv som ligger där i spottet?

Alfons och soldatpappan
Alfons har en ny kompis, Hamdi och de leker ofta krigslekar. Hamdis pappa har varit med i kriget, ett riktigt krig. Alfons och Hamdi vill gärna att pappan ska berätta om kriget. Men den här soldatpappan vill inte så gärna berätta…

Alfons leker Einstein
Alfons funderar över uppfinningar och uppfinnare. Tillsammans med Hamidi och Milla gör han en uppfinningsbok och testar en del av dem i praktiken.

FILMPAKET 2:  21/12 kl. 13:50
UR EN KOS DAGBOK

Tre knattefilm-klassiker: Ur en kos dagbok, Kattresan och Sagan om pannkakan.

Längd: 30 minuter


UR EN KOS DAGBOK

Regi: Birgitta Jansson med manus av Beppe Wolgers. I kossans värld är alla dagar lika. Hon tittar på sina grannar Majros och Örsvart i båsen intill, blir mjölkad, idisslar, sover, blir mjölkad, idisslar, sover, tittar på Majros, idisslar. Men de dagar det händer allra mest är när tankarna flyger iväg, långt, långt bort.


KATTRESAN

Regi: Lars Emanuelson och Jan Gissberg.
Lillan rider på kattens rygg och upplever många äventyr.


SAGAN OM PANNKAKAN

Regi: Anna Höglund.
Om den självbelåtna pannkakan som smiter från gumman, hennes sju hungriga ungar och alla de andra.


FILMPAKET 3: 21/12 kl. 14:40

VATTEN ÖVER HUVUDET

Paket med tre nya klassiker:
Fisketur av Uzi Geffenblad, Badväder av Charlotta Lennartsdotter och Odd är ett ägg av Kristin Ulseth. 


FISKETUR

Regi:Uzi Geffenblad Sverige 2018, 9,5 minuter

Betty är en ensam, hungrig katt som är ute och fiskar mitt i natten. Det enda som nappar är skräp. Men hon hittar på en lösning, även om hennes tålamod sätts på prov.Fisketur är baserad på Lotta Geffenblads bilderbok ”Betty mitt i natten”.


BADVÄDER

Regi: Charlotta Lennartsdotter Sverige 2018, 10 minuter

En flicka tillbringar en vacker sommardag med sin morfar. På sin väg ner till badet möter de sommarens alla djur som också njuter av solen.

Foto: Malin Nicander
Idéutveckling: Marianne Strand


ODD ÄR ETT ÄGG

Kristin Ulseth Norge 2017, 12 min

Odd har ett visst funktionshinder, hans huvud är ett ägg. Han kan bara drömma om att spela fotboll, klättra i träd eller överhuvudtaget leka med andra barn. Tills han blir huvudstupa kär i det mycket levnadsglada och orädda biet Gun. Men henne har han så roligt att han helt glömmer bort sitt ömtåliga huvud.

FILMPAKET  4 & 5:  21/12 kl 15:30 2 x 63 min

KORTFILM VUXEN
C/O FOLKETS BIO
VÅREN 2021   kl 15:30
HÖSTEN 2021 kl 17:00

Folkets Bio har sedan 2008 biograflanserat fler än 150 kortfilmer i digitala format. Animationer, dokumentärer, spelfilmer och allt där emellan.
På Kortfilmsdagen 2021 visar vi en mix av vårens och höstens program från 2021, innehållande det bästa av svensk kortfilm från pandemin.

Filmen Titane är en extatisk, färgstark, mörk och påträngande film där identiteter, blod och andra drivmedel flödar fritt och ymnigt. Här bultar hjärtan, motorer och musik i takt i en berättelse som garanterat inte lämnar någon oberörd. Med sin andra långfilm blir Julia Ducournau den andra kvinnliga regissören någonsin att vinna Guldpalmen i Cannes. Ducournau tog festivalen med storm redan 2016  Nu presenterar hon nu ännu ett body horror-drama "Titane" och här är huvudpersonen ett monster redan från start, omgivningen är uttrycket för normalitet 

På årets kortaste dag visar vi årets bästa kortfilmer för knattar

Knattefilm 1:  kl 13:00. Knattefilm 2: kl 13:50. Knattefilm 3: kl 14:40.
OBS Vuxen kortfilm kl 15:30.   
Det är tillåtet att springa ut och in och ut igen. Allt är gratis, vi bjuder på frukt, fika och glögg Vuxna går sällan eller aldrig på kortfilm i Mölnbo men vi gör ändå ett försök kl 15:30

 BAMSE OCH VULKANÖN 22/12, 26/12 kl 14:00 

Just som allt verkar vara lugnt och skönt hemma hos Bamse och hans vänner kommer ett nödanrop från Skalmans gamla forskarkollega, biologen Beanka, som mystiskt verkar ha försvunnit på en forskningsresa.


Trots att Lille Skutt darrande försöker förklara varför det alltid är dumt att åka på äventyr man inte riktigt vet hur de skall sluta, ger sigvåra vänner ut på ett räddningsuppdrag som tar dem förbi hungriga vargar, själviska skurkar och livsfarliga vulkanutbrott. I hasorna har de dessutom en ny antagonist i Bamses värld - den mer än självgoda och självförhärligande småtjuven Kattja som i Bamse och Vulkanön gör sitt intåg i Bamses värld

UTVANDRARNA: lördag 25 och söndag 26 dec kl 19:00

”Att axla den närmast mytomspunna rollen som Kristina känns otroligt häftigt. Jag och Gustaf har haft en fantastisk kemi under provspelningarna där jag tidigt hittade in i skuggorna av Kristina som inte tidigare skildrats. Något jag också länge längtat efter har varit att göra en huvudroll i en svensk storfilm av den här digniteten. Jag ser väldigt mycket fram emot att tillsammans med en så stark produktion som SF Studios bidrar med, gestalta den kärlek och det mod som präglar Utvandrarnas resa från Sverige till USA”, säger Lisa Carlehed.

Lisa Carlehed storfilmsdebuterar tillsammans med Gustaf Skarsgård i de ikoniska huvudrollerna som Kristina och Karl-Oskar i en ny filmatiseringen av Utvandrarna.


Vilhelm Mobergs folkkära klassiker får nytt liv när inspelningen flyttas hem till Sverige. I rollsättningen ser vi även Liv Ullmann och Sofia Helin. Premiär juldagen 2021.

Tills solen går upp - söndag 2/1 onsdag 5/1 kl. 19:00

TILLS SOLEN GÅR UPP En drömlik kärlekshistoria av Peter Dalle.När Peder springer på sin före detta flickvän Hanna har många år passerat och de är båda lyckligt gifta på varsitt håll. Samtidigt dras de fortfarande till varandra men ingen av dem vill bryta upp sina äktenskap eller vara otrogna. Men av en slump kommer de över en antik bok som handlar om drömmar. Med bokens hjälp lyckas de ta sig in i drömmarnas värld där de kan leva tillsammans i en tillvaro där allt är möjligt, samtidigt som de lever sina vanliga liv på dagarna. Men till slut tar drömmarna sig in i verkligheten vilket får oanade konsekvenser.

SPENCER - söndag 9/1  onsdag 12/1 kl 19:00

SPENCER en film om prinsessan Diana. På väg till ännu en julhelg med kungafamiljen, medveten om att äktenskapet med prins Charles rasat samman inför öppen ridå. Han ses allt oftare med Camilla Parker-Bowles medan hon fortsatt tvingats spela den perfekta hustrun. Alla är inställda på en sedvanlig stramt regisserad jul med mat, dryck, tomma fraser och fasanjakt, men Diana vet att allt måste bli annorlunda denna gång. Fången i en omöjlig roll har hon nu bara ett mål - att skydda sig själv och sina pojkar Harry och William mot outhärdlig exponering och förljugenhet. 

PELLE KANIN 2: PÅ RYMMEN
söndag 23/1  kl 14:00

TOVE söndag 16/1 kl. 19:00 pris 90 kr.

Vid senaste visningen av Tove gick projetorn sönder men nu kommer reprisen för dig som inte har chansen se filmen till lägre pris med gratis fika dagtid.


Filmen skildrar den finlandssvenska konstnären och författaren Tove Jansson när hon börjar rita sina Mumintroll, innan hon blir berömd och Mumin blir kommersiell.

Främst handlar det om Tove Janssons kärleksrelationer med kvinnor (först Vivica Bandler och senare Tuulikki Pietilä) samt politikern och debattören Atos Wirtanen. Han spelas mycket fint av Shanti Roney. Alma Pöysti briljerar som Tove, det spritter i benen och man vill dansa, festa, älska och leva. En enastående verklighetsflykt i dessa tider.

I PELLE KANIN 2: PÅ RYMMEN är det älskvärda busfröet tillbaka. Bea, Thomas och kaninerna har skapat en fungerande familj, men hur mycket Pelle än försöker kan han inte bli kvitt sitt rykte som bråkstake. Han ger sig då ut på äventyr utanför trädgårdens trygga mur och hamnar i en värld där hans busiga upptåg faktiskt uppskattas. Men när hans familj riskerar allt för att komma och hämta hem honom måste Pelle fundera igenom vilken sorts kanin han egentligen vill vara.

De svenska rösterna görs av bl a Linus Wahlgren (Pelle Kanin), Molly Sandén (Flopsy), Anton Körberg (Tom Titten), Ellen Bergström (Blanka Vanka) och Mauro Scocco som Herr Grävling.

TOVE DAGBIO onsdag 26/1  kl. 14:00 pris 50 KR

Filmen skildrar den finlandssvenska konstnären och författaren Tove Jansson när hon börjar rita sina Mumintroll, innan hon blir berömd och Mumin blir kommersiell.


Främst handlar det om Tove Janssons kärleksrelationer med kvinnor (först Vivica Bandler och senare Tuulikki Pietilä) samt politikern och debattören Atos Wirtanen. Han spelas mycket fint av Shanti Roney.

Alma Pöysti briljerar som Tove, det spritter i benen och man vill dansa, festa, älska och leva. En enastående verklighetsflykt i dessa tider.

  DAGBIO FÖR ÄLDRE

  Filmerna sätts av en referensgrupp Vill du vara med? Du får en biobiljett som tack! Anmäl dig här.  https://forms.gle/S2WLMwNgybA7dfRU9

  NEDSATT BILJETTPRIS
  + GRATIS FIKA
  + FRI ENTRE FÖR DIN LEDSAGARE ELLER CHAUFFÖR 

  Dagbio i Mölnbo är en del av Mötesplats för äldre i Södertälje.Ett projekt i samverkan med ABF och Södertälje kommun

  BELFAST - söndag 23/1 och onsdag 26/1 19:00

  Nordirland i slutet av 1960-talet. I händelsernas centrum står Buddy, en ung pojke som närmar sig tonåren. Buddys liv är fyllt av familljekärlek, lekfullhet och blomstrande romantik. Men då hans älskade hemstad drabbas av allt större oroligheter, står hans familj inför ett viktigt val. Ska de hoppas på att konflikten kommer att gå över eller ska de lämna allt de känner till bakom sig, för ett nytt liv.

  Invigningsfilmen för Göteborg filmfestival fredagen 28/1 19:00

  Delta på den största invigningen av en filmfestival i Sverige någonsin genom att gå på Göteborg Film Festivals invigning på Mölnbo Bio Vi visar parallellt med 100 biografer festivalens öppningsfilm. Du förhandsbokar eller köper biljetten på plats fredag kväll den 28 januari. Kvällen innehåller en glittrig invigningsceremoni på duken, festivalens vinjett och invigningsfilm. Vi rullar ut röda mattan och gör kvällen extra festlig.

  Vilken invigningsfilm bli det? Att sätta invigningsfilmen är den svåraste uppgiften de har på festivalen. Alla festivaler rycker och drar i samma film, den kanske inte hinner bli klar och det blir alltid långdragna diskussioner. Så vi bjuder in utan att veta vilken film de ska visa i Göteborg. Men vi är säkra på att det blir en konstnärligt högprofilerad och medialt intressant premiärfilm som visas långt innan den går upp på biograferna. Tidigare år har invigningsfilm varit ex Tove (2021), Psykos i Stockholm (2019), Amatörer (2018), Tom of Finland (2017). Så boka kvällen den 28 januari i era almanackor redan nu.

  UR SPÅR söndag 30/1  onsdag 2/2 kl 19:00

  UR SPÅR är en varm komedi om ett syskonpar som har helt olika utmaningar i livet, men som har en sak gemensamt, de ska ta sig an Vasaloppet. Daniel är VD och tränar som en elitidrottsman medan Lisa är på botten. Arbetslös och frånskild med en dotter som hellre vill bo hos sin pappa. Lisa råkar en dag påstå för sin dotter att hon ska åka Vasaloppet och tillsammans måste det omaka syskonparet införliva löftet.

  PARALLELLA MÖDRAR - söndag 6/2 onsdag 9/2 kl 19:00

  Förstföderskorna Janis och Ana har två saker gemensamt: båda är singlar vars graviditeter var oplanerade. De känner inte varandra men hamnar i samma sal på sjukhuset. Janis som är mitt uppe i livet ångrar ingenting och ser fram mot barnets ankomst. Tonåriga Ana är rädd och osäker men vill inte behöva förlita sig på sina upptagna föräldrars hjälp. De båda mödrarna knyter oväntade band som kommer att förändra deras liv på ett omvälvande sätt.  Pedro Almodóvar är i högform när han berättar en fängslande historia om moderskärlekens kraft, och om sökande efter ursprung och släktskap. Janis gestaltas av Penélope Cruz, som utsågs till bästa kvinnliga skådespelare i Venedig för sin starka prestation.

  COMEDY QUEEN  söndag 13/2  onsdag 16/2 kl 19:00

  COMEDY QUEEN  handlar om 13-åriga Sasha som har bestämt sig för att bli ståuppkomiker. Mest av allt vill hon få sin pappa att skratta, som gråter i duschen när han tror att ingen hör. Hemma påminner allt om mamma som inte längre lever och bakom ögonen bränner de livsfarliga tårarna. Men Sasha vägrar gråta. I hemlighet skriver hon en lista på allt hon måste göra för att överleva sorgen: raka av sig håret, sluta läsa böcker, tacka nej till världens gulligaste hundvalp och framförallt, bli en - Comedy Queen.  

  Sanna Lenken (”Tunna blå linjen”, ”Min lilla syster”) har regisserat baserat på Jenny Jägerfelds prisade roman med samma namn och för manus står Linn Gottfridsson (”Björnstad”, ”I taket lyser stjärnorna”). Huvudrollen Sasha spelade av Sigrid Johnson, som vi tidigare sett i bland annat ”Maria Wern” och julkalendern ”Tusen år till julafton”, Sashas pappa Abbe spelas av Oscar Töringe (”Tunna blå linjen”).

  SPORTLOVSBIO 28/1 (måndag) 4/3 (fredag)

  MAMMA MU HITTAR HEM - matié söndag 20/2  kl 14:00

  DAGBIO onsdag 23/2 kl 14:00
  Filmerna sätts av en referensgrupp Vill du vara med? Du får en biobiljett som tack! Anmäl dig här.  https://forms.gle/S2WLMwNgybA7dfRU9

  DAGBIO FÖR ÄLDRE

  NEDSATT BILJETTPRIS
  + GRATIS FIKA
  + FRI ENTRE FÖR DIN LEDSAGARE ELLER CHAUFFÖR 

  Dagbio i Mölnbo är en del av Mötesplats för äldre i Södertälje. Ett projekt i samverkan med ABF och Södertälje kommun

  FILM EJ SATT söndag 27/2  onsdag 2/3

  TISDAGSKLUBBEN
  söndag 20/2, onsdag 23/2 19:00

  I TISDAGSKLUBBEN får vi följa Karin (Marie Richardson) vars tillvaro plötsligt vänds upp och ner när hon får reda på att hennes make Sten varit otrogen. Efter att ha varit gifta i 40 år och levt ett liv med att passa upp på sin make och dotter, börjar Karin nu omvärdera sin tillvaro. På en matlagningskurs träffar hon kocken Henrik (Peter Stormare). Bland kryddor, fräsande stekpannor och ångande dofter upptäcker hon snart att det aldrig är för sent att våga följa sina drömmar. 

  I rollerna ser vi även Sussie Eriksson, Carina M Johansson, Björn Kjellman, Ida Engvoll, Klas Wiljergård och Maria Sid. Tisdagsklubben är regisserad av Annika Appelin och baserad på författaren Anna Fredrikssons manus. 

  DAG FÖR DAG fredag 4/3, söndag 6/3
  och onsdag 9/3  kl.19:00

  Dag för dag är en livsbejakande komedi med mycket humor och en del allvar. Vänskap utvecklas, kärlek uppstår och livsavgörande beslut fattas, en historia om att det aldrig är för sent att tänka om i livet. Filmen inleds på ett äldreboende där Tomas von Brömssen spelar den demente Tage. Där finns även Malte som spelas av Sven Wollter och Rut spelad av Marianne Mörck. På äldreboendet får vi möta vårdaren Katrin spelad av Martina Haag och städaren Simon som spelas av William Spetz. Tillsammans beger sig de fem personerna ut på en husbilsresa genom Europa för att uppfylla en äldre mans sista önskan.


  I rollerna: Sven Wollter, Marianne Mörck, Tomas von Brömssen, Martina Haag, William Spetz Regi - Felix Herngren. Speltid - 0 min. Genre - Drama. Åldersgräns - Ej angivet

  MARS


  FILM EJ SATT söndag 13/3  onsdag 16/3


  FILM EJ SATT söndag 20/3  onsdag 23/3


  FILM EJ SATT söndag 27/3 onsdag 30/3


  APRIL


  FILM EJ SATT söndag 3/4  onsdag 6/4


  PÅSKLOVSBIO 11/4 (måndag)15/4 (fredag)


  FILM EJ SATT söndag 10/4  onsdag 13/4


  FILM EJ SATT söndag 17/4  onsdag 20/4


  FILM EJ SATT söndag 24 /4  onsdag 27/4


  1 maj Sommaruppehåll