SPENCER söndag 23/1 och onsdag 26/1 19:00

Diana är på väg till ännu en julhelg med kungafamiljen, medveten om att hennes äktenskap med prins Charles rasat samman inför öppen ridå. Han ses allt oftare med Camilla Parker-Bowles medan hon fortsatt tvingats spela den perfekta hustrun.

Alla är inställda på en sedvanlig stramt regisserad jul med mat, dryck, tomma fraser och fasanjakt, men Diana vet att allt måste bli annorlunda denna gång.

Fången i en omöjlig roll har hon nu bara ett mål - att skydda sig själv och sina pojkar Harry och William mot outhärdlig exponering och förljugenhet.


Kristen Stewart är Oscartippad för sin mästerliga gestaltning av Dianas omskakande inre resa under några avgörande dagar. Jonny Greenwood från Radiohead står för soundtracket till Spencer, som regisserats av mannen bakom Jackie.

MAX 40 PERSONER
Vi skannar Covidpass,
kom i tid
Hämta och förnya
ditt Vaccinationsintyg här.

GÖTEBORG FILMFESTIVALS INVIGNING fredagen 28/1 17:30

Dramakomedin Så jävla easy going är baserad på en roman av Jenny Jägerfeld och handlar om 18-åriga Joannas vars hjärna är som en blinkande nöjespark under högsäsong, och för att funka normalt behöver hon ADHD-medicin. Som kostar pengar. Som inte finns eftersom hennes pappa är gravt deprimerad med en sjuklön som knappt täcker hyran. Joanna tvingas bli kreativ för att få fram pengar. Och mitt i allt dyker den charmiga och självsäkra Audrey upp, som får Joannas hjärta att fullkomligt explodera.

28 januari 17:30 har vi en lokal galainvigning i Mölnbo av Göteborg Film Festival med streamad invigningsceremoni och invigningsfilmen ”Så jävla easy going”. Filmen isas även 6/3 och 9/3  kl. 19:00 

Biljetter: https://www.nortic.se/tickets/event/35842

MARTIN EDEN söndag 30/1  onsdag 2/2 kl 19:00

Jack Londons delvis självbiografiska roman uppkallad efter en svensken Mårten Edin från Ådalen har blivit en fantastisk film av Pietro Marcello, som flyttar handlingen från det tidiga 1900-talets Kalifornien till 1960- och 70-talets Neapel. Han låter huvudpersonen tala italienska men väl behålla sitt namn, Luca Marinelli, som ser ut och för sig som en sann filmstjärna, gör rollen som Martin Eden; en karismatisk sjöman som efter att ha räddat en välbärgad ung man från att åka på stryk bjuds in i dennes familj, och blir blixtförälskad i systern Elena Orsini (Jessica Cressy).

PARALLELLA MÖDRAR - söndag 6/2 onsdag 9/2 kl 19:00

Förstföderskorna Janis och Ana har två saker gemensamt: båda är singlar vars graviditeter var oplanerade. De känner inte varandra men hamnar i samma sal på sjukhuset. Janis som är mitt uppe i livet ångrar ingenting och ser fram mot barnets ankomst. Tonåriga Ana är rädd och osäker men vill inte behöva förlita sig på sina upptagna föräldrars hjälp. De båda mödrarna knyter oväntade band som kommer att förändra deras liv på ett omvälvande sätt.

Pedro Almodóvar är i högform när han berättar en fängslande historia om moderskärlekens kraft, och om sökande efter ursprung och släktskap. Janis gestaltas av Penélope Cruz, som utsågs till bästa kvinnliga skådespelare i Venedig för sin starka prestation.

CLARA SOLA  söndag 13/2  onsdag 16/2 kl 19:00

BÄSTA SPELFILM

Costa Ricas Oscarsbidrag som har blivit nominerad till nio hela Guldbaggar! 40 åriga Clara tros ha en speciell kontakt med Gud. Hon är ett "helgon" i en by i behov av hopp, medan hon själv finner sin tröst i naturen. Medan mamman gör allt hon kan för att hålla tillbaka Claras utveckling som kvinna, lyckas hon inte kväva hennes sexuella lust. När en ung man dyker upp i familjens liv väcks en stark åtrå hos Clara som leder henne ut på outforskad mark där hon överskrider både fysiska och övernaturliga gränser. 

DROTTNING MARGARETA
 20/2 OCH 23/2 19:00

TOVE  23/2 14:00 Dagbio pris 50 kr.

Kändistätt politiskt relationsdrama i en påkostad kostymfilm om den danska drottningen vars sinnrika maktspel gjorde henne till den enda regenten som har härskat över hela Norden.


Året är 1402 och en kvinna regerar över ett nytt nordiskt rike. Drottning Margareta har enat Danmark, Norge och Sverige i en union, som hon styr genom sin adoptivson, Kung Erik. Det är inte alla som kan stoltsera med ett öknamn som står sig nästan 700 år fram i tiden men vår gamle kung Albrekt av Mecklenburg fick onekligen till det när han gav den dansk-norska Drottning Margareta titeln Kung Byxlös. Hon skrattade dock sist då hennes här piskade Albrekts i slaget vid Falköping 1389 och Margareta kunde därefter utropa sig som hela Nordens regent.

BARA KNYT, ALFONS! 
20/2, 14:00 36 minuter
Knattefilm pris 50 kr 

Böckerna om Alfons Åberg har kommit till liv i ett sprillans nytt filmpaket.

Bara knyt, Alfons! Alfons är 5 år, och han är jättebra på att knyta. Nu behöver inte pappa jämt och ständigt böja sig ner och knyta Alfons ishockeyrör eller skor. Slut med trassel och knutar, eller….?
Kalas, Alfons Åberg! Alfons fyller år och ska ha ett eget kalas! Faster Fiffi tycker det ska bli roligt att ordna en riktig jättefest… men Alfons vill inte riktigt ha samma fest som faster Fiffi.

Listigt, Alfons Åberg! Alfons och Stor-kusinerna är hemma hos farmor. De retar Alfons: ”Du är för liten. Du får inte vara med” Det är möjligt att Alfons är liten, han är fem år. Men kanske han förstår mer än de tror? Regi: Tomas Alfredson Inläsare: Jonas Karlsson Påhittat, skrivet och ritat av Gunilla Bergström

Filmerna till dagbion i Mölnbo bestäms av publiken. I omröstningen 2022 rankas Tove högst SE 10 I TOPP LISTAN

Filmen skildrar den finlandssvenska konstnären och författaren när hon börjar rita sina Mumintroll, innan hon blir berömd och Mumin en kommersiell produkt. Främst handlar det om Tove Janssons kärleksrelationer med kvinnor (först Vivica Bandler och senare Tuulikki Pietilä) samt politikern och debattören Atos Wirtanen. Han spelas mycket fint av Shanti Roney även om hans finlandssvenska blir ganska svajig. Konsten finns med men hade kunnat ges lite mer utrymme.

Alma Pöysti briljerar som Tove, det spritter i benen och man vill dansa, festa, älska och leva. En enastående verklighetsflykt i dessa tider.

DAGBIO FÖR ÄLDRE

NEDSATT BILJETTPRIS
+ GRATIS FIKA
+ FRI ENTRE FÖR DIN LEDSAGARE ELLER CHAUFFÖR 

Dagbio i Mölnbo är en del av Mötesplats för äldre i Södertälje.Ett projekt i samverkan med ABF och Södertälje kommun

Filmerna sätts av en referensgrupp Vill du vara med? Du får en biobiljett som tack! Anmäl dig här.  https://forms.gle/S2WLMwNgybA7dfRU9

BELFAST söndag 27/ 2 och onsdag 2/3  19:00

Belfast, 1969. Nioårige Buddy bor med sin familj i ett harmoniskt arbetarkvarter där alla känner alla. ”Ma” och ”Pa” är hemmafru respektive byggarbetare, och farmor och farfar gnabbas kärleksfullt med varandra i den trångbodda lägenheten medan Buddy upptäcker världen. Den består än så länge av tegelväggar, fabriksskorstenar och Skolan – där man får sitta längst fram i klassrummet om man presterar på glosförhöret. 

Idyllen slås i bitar när konflikten i Nordirland bryter ut med full kraft. Våldsvågen sveper med sig allt förnuft. Plötsligt ska grannen eller butiksägaren som du känt hela livet drivas ut ur stan bara för att de har fel tro. Branagh skildrar religionsstriderna ur det storögda barnets perspektiv, och förmedlar skickligt både ängslan och förundran. 

Buddy och hans vänner begriper så mycket som att det handlar om protestanter och katoliker – hans egen familj hör till den första kategorin, medan katolikerna jagas. Den enda skillnaden är vad Buddy förstår att katolikerna kan komma undan med nästan vilka synder som helst, bara de ber Gud om ursäkt efteråt. I en underbar scen levererar prästen en svavelosande förkunnelse om helvetets kval som skulle få vilken Bergman-predikant som helst att skämmas av blygsel. 

text

Film ej satt
onsdag 2/3 14:00, (Sv. tal) 36 min. pris 80 kr

Ett arrangemang i samarbete med

Preliminärt program
SPORTLOVSBIO

MONSTERFAMILJEN: INGEN ÄR PERFEKT
FREDAG 4/3
 kl 14:00 (Sv. tal)  pris 80 kr 

AJA BAJA, ALFONS ÅBERG
söndag 6/3, 14:00
36 minuter Knattefilm pris 50 kr

Böckerna om Alfons Åberg har kommit till liv i ett sprillans nytt filmpaket.
Raska på, Alfons Åberg ”Alfons! Kom nu, klockan är mycket”. Vi måste till dagis, ropar pappa från köket.  Ja, jag kommer” säger Alfons, ”jag ska bara…”.
Aja baja, Alfons Åberg Får jag ha verktygslådan?” ber Alfons. ”Mmm” säger pappa, ”men akta dig för sågen”. 
Vad sa pappa Åberg? Bråttom-dagar är roliga, tycker Alfons – för då ska mycket hinnas med. Såna dagar glömmer pappa tjata. Såna dagar kan allt hända! 

Familjen Wishbone kan tyckas vara väldigt vanliga, men på ett sätt är de helt unika - de kan lika snabbt som oväntat förvandlas till monster! När vänner till familjen kidnappas av monsterjägaren Mila Starr måste de komma till undsättning. Dags för lillebror Max att bli en varulv och storasyster Fay en mumie, medan mamma omvandlas till en vampyr och pappa till Frankensteins monster. Det visar sig att Mila arbetar på uppdrag av sina föräldrar, som behöver monster till hemliga experiment.

UR SPÅR 6/3 och 9/3  kl.19:00 

UR SPÅR är en varm komedi om ett syskonpar som har helt olika utmaningar i livet, men som har en sak gemensamt, de ska ta sig an Vasaloppet. Daniel är VD och tränar som en elitidrottsman medan Lisa är på botten. Arbetslös och frånskild med en dotter som hellre vill bo hos sin pappa. Lisa råkar en dag påstå för sin dotter att hon ska åka Vasaloppet och tillsammans måste det omaka syskonparet införliva löftet.

I rollerna:
Fredrik Hallgren, Katia Winter, Rakel Wärmländer, Torkel Pettersson, Kalle Moreaus

SÅ JÄVLA EASY GOING söndag 13/3 och onsdag 16/3 19:00

För dig som missade Göteborg filmfestivals invigningscermoni visar invigningsfilmen "Så jävla easy going" på nytt. Filmen är baserad på en roman av Jenny Jägerfeld och handlar om 18-åriga Joannas vars hjärna är som en blinkande nöjespark under högsäsong, och för att funka normalt behöver hon ADHD-medicin. Som kostar pengar. Som inte finns eftersom hennes pappa är gravt deprimerad med en sjuklön som knappt täcker hyran. Joanna tvingas bli kreativ för att få fram pengar. Och mitt i allt dyker den charmiga och självsäkra Audrey upp, som får Joannas hjärta att fullkomligt explodera.

LAMM söndag 13/3  onsdag 16/3  19:00

MARS


FILM EJ SATT söndag 27/3 onsdag 30/3


APRIL


FILM EJ SATT söndag 3/4  onsdag 6/4


PÅSKLOVSBIO 11/4 (måndag)15/4 (fredag)


FILM EJ SATT söndag 10/4  onsdag 13/4


FILM EJ SATT söndag 17/4  onsdag 20/4


FILM EJ SATT söndag 24 /4  onsdag 27/4
1 maj Sommaruppehåll

Noomi Rapace går rakt genom duken i detta isländska drama som

Island hoppas tävla med på Oscarsgalan 2022.


Ett skräckdrama med Noomi Rapace i huvudrollen. Omtalade "Lamm" har valts ut som årets isländska bidrag till kategorin Bästa internationella film, Skräckfilmen med Noomi Rapace vann flera priser på Sitges filmfestival i helgen. Nu väntar Oscarsgalan.


Fårfarmarna María och Ingvar lever isolerade på en isländsk gård. När de möter en mystisk nyfödd på sin mark bestämmer de sig för att uppfostra den som sin egen, ett beslut som kommer att skänka dem mycket lycka, men det blir också början till ödeläggelsen av deras liv.


I rollerna: Noomi Rapace, Hilmir Snaer Gudnason, Björn Hl

THE LOST DAUGHTER söndag 20/3  onsdag 23/3 KL 19:00

Maggie Gyllenhaals förföriska första film som regissör - är en film fylld med förebud. Dessa börjar dyka upp nästan omedelbart när Leda (Olivia Colman), en begåvad professor i jämförande litteratur, börjar på en grekisk ö-semester, laddad med böcker och vetenskapliga avsikter.. Det är inte bara skålen med möglig frukt som fördärvar hennes charmiga strandhyra, eller det stönande dimhornet och den blinkande fyrlyktan som Lyle (Ed Harris), lägenhetens vaktmästare, försäkrar att hon bara kommer att vara enstaka irritationsmoment. Den garantin visar sig inte gälla den stora och bråkiga amerikanska familjen som en dag invaderar Ledas idylliska strand och vars höggravida matriark, Callie (Dagmara Dominczyk), ber henne flytta sin stol. Leda vägrar, och det blir ett kort, spänt stopp; för första gången anar vi något stålsatt och resolut hos Leda, som fram till nu har framstått som artigt behaglig. Vi vet inte vem Leda är, men vi är plötsligt all in på att ta reda på det.

Anpassad av Gyllenhaal från Elena Ferrantes roman med samma namn från 2006, "The Lost Daughter" är en sofistikerad, svårfångad psykologisk thriller. Drypp för dropp uppstår en vag känsla av hot när Leda dras till Nina (Dakota Johnson), Callies svägerska och den olyckliga mamman till en bräcklig liten flicka.


FLYTTADE PREMIÄRER

MAMMA MU HITTAR HEM Skulle visats söndag 20 februari kl 14:00
flyttas pga pandemin. Får ny premiär den 9 september

Mamma Mu hittar hem är en svensk animerad film.


Kon vill se världen och Kråkan har såklart redan sett allt, men när Storken dyker upp på gården och börjar bygga ett bo, utmanas Kråkan av någon som faktiskt har sett världen.

Mamma Mu får en känsla av att det finns så mycket mer där ute bortom hennes betesmarker. Kråkan försöker på alla vis att övertyga Mamma Mu att stanna där hon hör hemma och bete sig som en vanlig ko. Men det blir inte riktigt som han tänkt sig…

TISDAGSKLUBBEN Skulle visats 20/2 och 23/2 19:00 flyttas pga pandemin av distributören till hösten 2022

I TISDAGSKLUBBEN får vi följa Karin (Marie Richardson) vars tillvaro plötsligt vänds upp och ner när hon får reda på att hennes make Sten varit otrogen. Efter att ha varit gifta i 40 år och levt ett liv med att passa upp på sin make och dotter, börjar Karin nu omvärdera sin tillvaro. På en matlagningskurs träffar hon kocken Henrik (Peter Stormare). Bland kryddor, fräsande stekpannor och ångande dofter upptäcker hon snart att det aldrig är för sent att våga följa sina drömmar.  I rollerna ser vi även Sussie Eriksson, Carina M Johansson, Björn Kjellman, Ida Engvoll, Klas Wiljergård och Maria Sid. Tisdagsklubben är regisserad av Annika Appelin och baserad på författaren Anna Fredrikssons manus. 

DAG FÖR DAG Skulle visats 4/3, 6/3 och 9/3  kl.19:00 flyttas pga pndemin av distributören till hösten 2022

Dag för dag är en livsbejakande komedi med mycket humor och en del allvar. Vänskap utvecklas, kärlek uppstår och livsavgörande beslut fattas, en historia om att det aldrig är för sent att tänka om i livet. Filmen inleds på ett äldreboende där Tomas von Brömssen spelar den demente Tage. Där finns även Malte som spelas av Sven Wollter och Rut spelad av Marianne Mörck. På äldreboendet får vi möta vårdaren Katrin spelad av Martina Haag och städaren Simon som spelas av William Spetz. Tillsammans beger sig de fem personerna ut på en husbilsresa genom Europa för att uppfylla en äldre mans sista önskan att få dö.

I rollerna: Sven Wollter, Marianne Mörck, Tomas von Brömssen, Martina Haag, William Spetz Regi - Felix Herngren. Speltid - 0 min. Genre - Drama. Åldersgräns - Ej angivet